VARFÖR SKAPADES COACHPROGRAMMET?

Det individuella Coachprogrammet “10 steg till Bättre Självkänsla” utvecklades 2012 av Ingrid Thorngren, Diplomerad Samtalsterapeut & Diplomerad Coach. Därefter har även kursen Coachprogrammet ”7 steg till bättre självkänsla” i grupp skapats, samt flera helgkurser i olika ämnen. Här nedan berättar jag om varför jag utvecklat programmen och om min egen resa.

Jag har träffat så många som är utifrånstyrda och har tappat kontakten med vem de innerst inne är och behöver. Vad de längtar efter är en större medvetenhet, att lära känna sig själva på nytt. Vem är jag? Vad längtar jag efter? Vad gör mig lycklig och vad är meningsfullt i mitt liv?

Jag brinner för att medverka till att skapa en god självkänsla, baserat på trygghet, stabilitet och kontakt med mitt jag. Att få vara den jag är fullt ut, att acceptera mig själv och älska mig själv för den jag är.

Det är svårt att älska någon annan om vi inte älskar oss själva. Ju mer jag älskar mig själv, ju mer har jag att ge till andra. En god självkänsla handlar om att jag tycker om mig själv för precis den jag är, att jag kan se min egen styrka och potential. Att jag är unik och värd att älsks för precis den jag är.

Jag vill bidra till att människor tar sig själva och sitt liv på allvar.
Att få en bättre självkänsla är ett steg i rätt riktning.

MIN EGEN HISTORIA

Jag var mitt i en framgångsrik chefskarriär inom näringslivet. Jag hade stora möjligheter att utvecklas inom mitt ansvarsområde och jag trivdes med mina kollegor och medarbetare.
Men någonting viktigt fattades – en känsla av meningsfullhet och glädje.
Jag är Civilekonom med inriktning på marknadsföring. Det hade alltid varit självklart för mig att jobba inom det område jag hade pluggat. Mitt mål när jag pluggade var att bli produktchef och efter 10 år var jag det.
Men just då insåg jag att jag hade tappat bort mig själv och egentligen inte visste vem jag var eller vad jag ville.

Min resa börjar
En dag i maj 2001 när jag har jobbat jättemycket med en produktlansering, kom jag hem till min lägenhet klockan halv fem på eftermiddagen, satte mig i soffan, och funderade ”vad gör man, när man kommer hem halv fem?”, ”vad gör jag, när jag kommer hem halv fem?”. Där och då insåg jag att jag hade tappat bort mig själv. Vem är jag, vad gillar jag att göra, vad gör mig lycklig? – det kunde jag inte svara på.

Där och då började min resa till där jag befinner mig idag. Nu mycket väl medveten om vem jag är, vad jag tycker om och vad som gör mig lycklig. En resa i personlig utveckling, i att hitta och lära känna mig själv.

För att därefter skapa mitt drömliv, bestående av min drömman, mitt drömboende, mitt drömjobb osv. Ett liv i balans och harmoni och att leva i sanning med mig själv.

Det är med stor ödmjukhet och tacksamhet som jag tänker på vad fantastiskt livet är som ger oss det vi behöver för att utvecklas och jag har en stor tillit till vår förmåga att skapa det liv vi vill leva.


Efter ”soffincidenten” bytte jag inriktning på min karriär, från ekonomi till utbildning. Jag blev erbjuden ett jobb som utbildningschef på ett stort företag. I det jobbet blev jag mer och mer intresserad av människor och vår utveckling. Under 8 år arbetade jag som utbildningschef, så jag har en lång praktisk erfarenhet av att arbeta med människor och personlig utveckling, både av enskilda individer och grupper.

Jag kunde se hur jag skickade två olika personer till samma utbildning, den ena kom hem som en ”ny” människa och den andra hade det inte hänt något med. Jag började fundera på vad det är som gör att någon helt plötsligt börjar ändra sig? Nästa fråga blev hur jag kan ändra mig själv, dvs ”vad är det jag kan ändra på och vad är det som är ”jag”?

Jag blev mer och mer intresserad av psykologi och började läsa på HumaNova, vilket var fantastiskt. Det slutade med att jag gick deras 4-åriga utbildning till Diplomerad Samtalsterapeut. Jag var klar 2007 och nu började jag fundera i banorna över att jag ville jobba mer med människors personliga utveckling, för att inspirera andra att följa sin längtan och dröm.


Så 2010 sedan lämnade jag min trygga anställning för att starta eget företag, Lotus Utveckling, för personlig utveckling och växande. Jag har även lagt ner mycket tid på att utveckla min kompetens inom mitt nya arbetsområde. Vilket gjort att jag utbildat mig till Diplomerad Frigörande Dans inspiratör, Diplomerad Coach och Diplomerad Symbolpedagog.

Idag jobbar jag i mitt eget företag som samtalsterapeut, coach, frigörande dans ledare och utbildare inom personlig utveckling Jag har hjälpt många människor i frågor kring självkänsla, självförtroende, att hitta sin dröm, längtan, att må bra med sig själva och sitt liv.

Jag har en stark övertygelse om att vi kan skapa precis det liv vi vill leva för att få våra behov tillfredsställda. Men då måste vi våga vara sanna mot oss själva och först ställa frågorna och hitta svaren på vem jag är och hur jag vill leva mitt liv?

Jag har gjort flera avgörande val och förändringar i livet. En del förändringar har jag valt själv, andra har handlat om yttre omständigheter. Den största förändringen hittills var ändå att helt byta väg i mitt arbetsliv.

Mitt liv idag
​Nu är jag på rätt plats och jag gör det som jag brinner för och som jag längtar efter. Jag har en stor frihet att själv välja vad och hur jag vill arbeta. Jag låter det som är roligt och meningsfullt styra mina val.

Jag vill bidra till att människor tar sig själva och sitt liv på allvar. Att bli mer SANN, HEL och i BALANS. Att få en bättre självkänsla är ett steg i rätt riktning.

Sedan 2012 har jag utvecklat de olika Coachprogrammen för bättre självkänsla, inom varumärket www.bättresjälvkänsla.se. Det känns mycket meningsfullt att få vara med och bidra till att utveckla individer till att känna sin egen styrka och potential. Så att vi alla kan leva det liv vi var ämnade att leva. Det är så onödigt att gå runt och må dåligt, när det finns hjälp att få.

Välkommen till att skapa en bättre självkänsla med oss!

KURSLEDARNA

Våra coacher och kursledare har lång och gedigen erfarenhet 

INGRID THORNGREN

Diplomerad Samtalsterapeut och Coach
STOCKHOLM

Jag var mitt i en framgångsrik chefskarriär inom näringslivet. Jag hade stora möjligheter att utvecklas inom mitt ansvarsområde och jag trivdes med mina kollegor och medarbetare. Men någonting viktigt fattades – en känsla av meningsfullhet och glädje.

Jag är från början civilekonom med inriktning på marknadsföring. Det hade alltid varit självklart för mig att jobba inom det område jag hade pluggat. Efter hårt arbete var jag produktchef på ett stort internationellt företag. Men just där och då insåg jag att jag hade tappat bort mig själv och egentligen inte visste vem jag var, vad jag ville eller vad som gjorde mig lycklig. Där börjande min resa till där jag befinner mig idag, nu väl medveten om vem jag är och vad jag vill.

Jag vill med mitt arbete idag, bidra till att människor tar sig själva och sitt liv på allvar. Att få en bättre självkänsla är ett steg i rätt riktning.


EVA KARLSSON

Diplomerad Samtalsterapeut och Coach
STOCKHOLM

Jag som engagerad egen företagare med individer och grupper i det goda och kreativa samtalet. Med personlig utveckling genom det individuella coachprogrammet och med våra kurser.

För grupper i workshop, grupputveckling och kick-off med vision om att alla går samma kurs och att alla deltar i processen. I medling mellan parter i familjen eller arbetsgruppen för att komma fram till en gemensam lösning.

Jag har lång erfarenhet av arbete med försäljning, service, handledning och kompetensutveckling inom servicenäringen och integration.

Viljan att lära känna nytt och få nya utmaningar privat och i arbetslivet är en starkt drivkraft som tagit mig dit jag är idag.  Att mogna som människa kan vara att med hjälp av viljan gå från att reagera dvs gamla mönster och roller till att agera i olika situationer i vardagen.


INGELA HAMMAR

Diplomerad Samtalsterapeut och Coach
UPPSALA

Idag arbetar jag som egen företagare inom personlig utveckling, främst med det individuella Coachprogrammet och samtalsklienter i Uppsala samt med chefscoachning.

Jag är uppvuxen i Stockholm, har sedan bott i Uppsala i 15 år för att för några år sedan flytta till Grisslehamn. Jag kan blicka tillbaka på ett liv med erfarenheter av att vara storasyster till tre bröder, familjeliv med man och två barn och 33 år i SAS som flygvärdinna, flygpurser, gruppledare, instruktör i ledarskap och nödträning.

Mitt tidigare arbete har präglats av ett högt tempo, där jag lärt mig och andra att hantera stress, skaffa överblick och fatta snabba, men ändå genomtänkta beslut. Jag har tränat mig själv och andra i att bevara lugnet inombords.

Som samtalsterapeut och coach har jag god nytta av all min tidigare erfarenhet. Det som främst får mig att växa är mötet med människor.


Vi är alla tre utbildade Samtalsterapeuter i Psykosyntes från HumaNova samt Coacher.Vi är medlemmar i vårt yrkesförbund, Psykosyntesförbundet och följer deras etiska regler. Vill du läsa mer om Psykosyntesen som teori för personlig utveckling: psykosyntesforbundet.se