Varför skapades coachprogrammet?

Det individuella Coachprogrammet “10 steg till Bättre Självkänsla” utvecklades 2012. Därefter har även kursen Coachprogrammet ”7 steg till bättre självkänsla” i grupp skapats, samt flera helgkurser i olika ämnen. Här nedan berättar vi om varför vi utvecklat programmen.

Det är svårt att älska någon annan om vi inte älskar oss själva. Ju mer jag älskar mig själv, ju mer har jag att ge till andra. En god självkänsla handlar om att jag tycker om mig själv för precis den jag är, att jag kan se min egen styrka och potential. Att jag är unik och värd att älskas för precis den jag är.

Jag har träffat så många som är utifrånstyrda och har tappat kontakten med vem de innerst inne är och behöver. Vad de längtar efter är en större medvetenhet, att lära känna sig själva på nytt. Vem är jag? Vad längtar jag efter? Vad gör mig lycklig och vad är meningsfullt i mitt liv?

Jag brinner för att medverka till att skapa en god självkänsla, baserat på trygghet, stabilitet och kontakt med mitt jag. Att få vara den jag är fullt ut, att acceptera mig själv och älska mig själv för den jag är.

Jag vill bidra till att människor tar sig själva och sitt liv på allvar.
Att få en bättre självkänsla är ett steg i rätt riktning.

Kursledarna

Våra coacher och kursledare har lång och gedigen erfarenhet 

Eva Karlsson

Diplomerad Samtalsterapeut, Coach
& Mindfulnessinstruktör

Stockholm

Som engagerad egen företagare arbetar jag med individer och grupper i det goda och kreativa samtalet. Med fokus på personlig utveckling genom det individuella coachprogrammet och med våra kurser.

För grupper i workshop, grupputveckling och kick-off med vision om att alla går samma kurs och att alla deltar i processen. I medling mellan parter i familjen eller arbetsgruppen för att komma fram till en gemensam lösning.

Jag har lång erfarenhet av arbete med försäljning, service, handledning och kompetensutveckling inom servicenäringen och integration.

Viljan att lära känna nytt och få nya utmaningar privat och i arbetslivet är en starkt drivkraft som tagit mig dit jag är idag.  Att mogna som människa kan vara att med hjälp av viljan gå från att reagera dvs gamla mönster och roller till att agera i olika situationer i vardagen.


Monika Josefsson

Diplomerad Samtalsterapeut &
Mindfulnessinstruktör
Göteborg

Brinner för att vara med och skapa mer självkänsla i världen, den
gör så mycket gott. Jag har väldigt gott av min egen; den är min bästa
vän. Den vet vad jag behöver, vad jag tycker om och inte tycker om, vad
jag vill och inte vill.

Jag följer med dig en bit på vägen, tillsammans med dig om du väljer att gå
stegen mot en bättre självkänsla. Steg som är för oss alla. Vi är alla
värda en god självkänsla – en god känsla av och för sig själv.

Har lång erfarenhet i mitt arbete som samtalsterapeut av att leda
processen framåt, steg för steg.

Jag finns i Göteborg och online. Förutom att arbeta med det individuella Coachprogrammet tar jag emot enskilda i samtal men också par och andra relationer. Där är jag nu och arbetar sedan snart 10 år med att stötta människor som vill möta och utveckla mer av sig själva.


Ingela Hammar

Diplomerad Samtalsterapeut och Coach
Uppsala

Idag arbetar jag som egen företagare inom personlig utveckling, främst med det individuella Coachprogrammet och samtalsklienter i Uppsala samt med chefscoachning.

Jag är uppvuxen i Stockholm, har sedan bott i Uppsala i 15 år för att för några år sedan flytta till Grisslehamn. Jag kan blicka tillbaka på ett liv med erfarenheter av att vara storasyster till tre bröder, familjeliv med man och två barn och 33 år i SAS som flygvärdinna, flygpurser, gruppledare, instruktör i ledarskap och nödträning.

Mitt tidigare arbete har präglats av ett högt tempo, där jag lärt mig och andra att hantera stress, skaffa överblick och fatta snabba, men ändå genomtänkta beslut. Jag har tränat mig själv och andra i att bevara lugnet inombords.

Som samtalsterapeut och coach har jag god nytta av all min tidigare erfarenhet. Det som främst får mig att växa är mötet med människor.


Jag tar inte emot nya klienter i nuläget.

Vi är alla tre utbildade Samtalsterapeuter i Psykosyntes från HumaNova samt Coacher.Vi är medlemmar i vårt yrkesförbund, Psykosyntesförbundet och följer deras etiska regler. Vill du läsa mer om Psykosyntesen som teori för personlig utveckling: psykosyntesforbundet.se