VAD ÄR SJÄLVKÄNSLA?

Vill du jobba med din självkänsla – för att skapa en lugn, trygg och positiv bild av dig själv?

Självförtroende handlar om vad jag tror att jag klarar av och om prestation, det jag GÖR. 
Självkänsla handlar om hur jag känner inför och värderar mig själv, den jag ÄR. Självbild handlar om min syn på mig själv och min person – min bild av mig själv.

Självbilden handlar alltså om hur jag ser på mig själv, medan självförtroende är kopplat till min prestation och självkänslan till mitt värde.

 Hur vi ser på oss själva påverkar hela vårt liv, våra val och våra relationer. Det vi behöver är en bra självkänsla. En människa med en bra och sund självkänsla, vet vem hon är och vad hon vill, känner till sina styrkor och svagheter, sina möjligheter och begränsningar och har sitt värde i den hon är och inte i det hon gör i första hand.

En person med en bra självkänsla våga gå sin egen väg oavsett vad andra tycker eller tänker. Men vägen dit är inte alltid så lätt.
När vi fokuserar på att skapa en bättre självkänsla, handlar det om ett detektivarbete, där vi ser vad vi har fått med oss för sanningar från barndomen och hur dessa påverkar oss än idag.

Vi lär känna oss själva på nytt och övar på att tycka om oss själva, för de vi är. Det går att förändra självkänslan på djupet. Att göra en sådan inre resa blir ett sätt att öka självförståelsen, vi får insikt i varför vi reagerar som vi gjort och varför vissa känslor har spelat så stor roll i vårt liv.
​Självkänsla handlar om att inse att man duger som man är. Har man en stark självkänsla så har man byggt upp en inre säkerhet om inte rubbas av yttre prestationer eller kritik från andra.

Välkommen på en resa mot bättre självkänsla – nu!